EEG خواب چیست؟

خواب یک رفتار طبیعی است که بخشی از روال روزانه ما را تشکیل می‌دهد. عملاً در کل قلمرو حیوانات یافت می‌شود و نقش اساسی در رفاه مردم دارد؛ در سلسله مقالات بررسی EEG خواب برای تشخیص و تحقیق، به بررسی امواج مغزی در خواب و تاثیر آن بر عملکرد شناختی می‌پردازیم.

EEG خواب چیست؟

 

در طول خواب، تعداد قابل توجهی از عملکردهای مغز و بدن برای مقاصد بازگرداندنی فعال باقی می‌مانند. بدون خواب کافی، هموستازی چرخه خواب بیداری به طور جدی به خطر می‌افتد که می‌تواند منجر به تعدادی از اختلالاتی شود که مستقیماً بر عملکرد شناختی و سلامت جسمی تأثیر می‌گذارد.

در سطح مغز، خواب حالت‌های گسسته مختلفی را شامل می‌شود که معمولاً از خواب سبک تا خواب عمیق متفاوت است. هر مرحله با الگوی مشخصی از فعالیت الکتریکی مغز همراه است که می‌تواند با دستگاه الکتروانسفالوگرام (EEG) ضبط شود.

با بررسی نشانگرهای EEG در هر مرحله از خواب، متخصصان می‌توانند کیفیت خواب یک فرد و همچنین تشخیص اختلال خواب مرتبط را تعیین کنند.

با توجه به اهمیت خواب برای سلامت جسمی و روانی، همراه با شیوع فزاینده اختلالات خواب، مطالعه الگوی EEG علاقه عمده دانشمندان را به خود جلب می کند.

در این پست، شما برخی از جدیدترین یافته‌های عصب شناسی را در مطالعه خواب انسان، همراه با جنبه‌های جذاب نحوه مطالعه آن با استفاده از EEG کشف خواهید کرد.

 

EEG خواب چیست؟

EEG نوعی روال ضبط مغز است که برای ارزیابی و نظارت بر تغییرات الگوی فعالیت الکتریکی استفاده می‌شود. این دستگاه شامل سنسورهای کوچکی است که با استفاده از هدست‌ها و کلاه‌های ارگونومیک به پوست سر متصل می‌شوند.

به طور معمول، یک آزمایش EEG برای شناسایی فعالیت غیر طبیعی مرتبط با اختلالات عصبی، مانند تشنج و صدمات سر استفاده می‌شود.

تصویر ۱: در سمت چپ، EEG پوشیدنی و خشک. در سمت راست، یک کلاهک EEG نیمه خشک بر پایه آب قرار دارد.

EEG خواب فعالیت الکتریکی مغز را در زمان واقعی در حالت‌های مختلف خواب ردیابی و ثبت می‌کند. این یک ابزار ارزشمند در زمینه تحقیقات خواب و همچنین روشی برای تشخیص اختلالات مربوط به خواب در تنظیمات بالینی است.

بسته به هدف آزمایش، دو نوع روش EEG خواب وجود دارد:

 

  1. آزمایش EEG خواب طبیعی: شامل ردیابی و ثبت فعالیت طبیعی مغز در هنگام خوابیدن است. این تست معمولاً خواب را در طول یک یا دو ساعت یا حتی کل شب کنترل می‌کند. در تشخیص اختلالات خواب بسیار مفید است (کمپبل ، ۲۰۰۹).
  1. تست EEG – محرومیت از خواب: در شرایط صرع این آزمایش اغلب پس از چند ساعت کمبود خواب انجام می‌شود، این بدان معنی است که کمتر از مقدار مورد نیاز خواب است. این نوع آزمایش ممکن است در افرادی که مشکوک به تشنج در غیاب، میوکلونیک یا کانونی هستند مفید باشد (جورجی و همکاران ، ۲۰۱۳).

 

هر دو نوع آزمایش EEG خواب می‌تواند اطلاعات کافی در مورد کیفیت خواب را فراهم کند. به طور خاص، یک EEG خواب تمام شب می‌تواند از ثبات عمومی خواب، طول چرخه، طول مرحله، فرکانس‌های غالب و سایر شاخص‌های عصبی معماری خواب خبر دهد.

 

مترجم: حسن فاضل

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی